Presedintele statului african Guineea-Bissau, Malam Bacai Sanha, a incetat din viata luni, intr-un spital din Paris, unde era internat de cateva saptamani, informeaza BBC News.

In varsta de 64 de ani, Malam Bacai Sanha a fost dus in Franta pentru tratament medical la sfarsitul lunii noiembrie, dupa ce a fost internat in stare grava.

Boala sa nu a fost facuta niciodata publica, dar se stia ca sufera de diabet.

Initial, Sanha a fost tratat la terapie intensiva intr-un spital din tara vecina Senegal. El a decedat la spitalul militar din capitala franceza.

Presedintele Malam Bacai Sanha a fost spitalizat de mai multe ori de cand a devenit sef al statului Guineea-Bissau in 2009, provocand ingrijorari privind o posibila preluare militara a puterii.

La sfarsitul lunii decembrie, seful fortelor navale, Jose Americo Bubo Na Tchuto, a fost arestat si acuzat de tentativa de preluare a puterii in absenta lui Sanha.

Statul vest-african a suferit mai multe lovituri de stat si revolte de cand si-a castigat independenta fata de Portugalia in 1974, devenind totodata un principal punct de tranzit pentru traficul de droguri intre America Latina si Europa.