Procurorul militar Mikolaj Przybył s-a impuscat luni dimineata in timpul unei conferinte de presa pe care o sustinea in Poznan, in vestul Poloniei, in timpul unei pauze pe care chiar el a solicitat-o jurnalistilor, relateaza site-ul de stiri polonez TheNews.pl.

UPDATE Potrivit medicilor, procurorul este constient, iar viata nu este in pericol si va fi supus mai multor investigatii, inclusiv unei tomografii cranio-faciale.

In timpul conferintei, el le-a cerut jurnalistilor sa iasa din sala pentru cinci minute pentru a o "aerisi", insa la scurt timp s-a auzit o impuscatura.

"Am auzit un zgomot surd si ne-am intors in sala gandindu-ne ca a cazut o camera de filmat. L-am vazut atunci pe procuror intins pe jos, nemiscat, intr-o balta de sange, cu arma de serviciu langa el", a declarat un jurnalist al postului TVN24, potrivit AFP. "Dupa cateva secunde am remarcat ca procurorul inca respira".

Acesta sustinea in declaratia sa ca acuzatiile impotriva procuraturii militare din Poznan, potrivit carora ar fi incercat sa obtina informatii private de la operatori de telefonie mobila, sunt "scandaloase".

Procuratura a fost acuzata ca a cerut operatorilor de telefonie sa divulge mesajele din telefoanele jurnalistilor. Luni dimineata, procurorul a precizat ca scurgerile de informatii despre ancheta referitoare la accidentul aviatic de la Smolensk, care au ajuns la presa au incetinit cooperarea dintre Polonia si Rusia.

In accidentul de la Smolensk din aprilie 2010 si-au pierdut viata 96 de persoane, inclusiv presedintele polonez de la acea vreme, Lech Kaczynski si sotia sa.