O fetita din sudul statului american California, care a devenit cunoscuta dupa ce a inceput sa tina un jurnal online despre lupta ei impotriva tumorii craniene de care suferea, a murit, transmite Yahoo!News, citand o stire AP. Jessica Joy Rees avea 12 ani.

Jessica Joy ReesFoto: Captura YouTube

Familia Jessicai i-a anuntat decesul pe pagina ei de Facebook, precizand ca lupta de 10 luni dusa de fetita impotriva cancerului a luat sfarsit joi.

Zeci de mii de oameni au raspuns la mesajul familiei, postand rugaciuni si dand "like" la comentarii.

Pana vineri seara, comentariile internautilor depasisera dorinta anuntata de Jessica, acela de a avea un "like" pentru fiecare din cei aproximativ 50.000 de copii din SUA ce sufera de cancer.

Fetita de clasa a saptea, careia familia si prietenii ii spuneau "Jessie", a inceput sa scrie pe blog si pe pe pagina de Facebook dupa ce a fost descoperita cu o tumoare de creier neoperabila in luna martie a anului trecut. In septembrie, doctorii i-au gasit o a doua tumoare craniana.

Vezi un material CBS despre Jessica Joy Rees:

In timp ce o parte din mesajele fetei se refereau la eforturile depusa de ea in timp ce era supusa radiatiilor si tratamentelor de chimioterapie, in altele Jessica le cerea cititorilor din zeci de tari sa sustina cercetarea cancerului pediatric si sa se roage pentru alti copii bolnavi.

Fetita isi semna toate mesajele cu acronimul "NEGU", de la "never ever give up" (n.red. "sa nu renunti niciodata").

In plus, Jessica si parintii ei au creat The NEGU Foundation, o organizatie non-guvernamentala ce urmareste sa atraga atentia in legatura cu cancerul la copii, sa-i sustina pe cei bolnavi si sa stranga bani pentru cercetare.

Fetita a scris pe pagina de Facebook ca misiunea ei era "sa incurajeze copiii ce lupta impotriva cancerului sa nu renunte niciodata, impartasind speranta, bucuria si dragostea. O inima vesela este un medicament important".

Slujba de inmormantare a fetitei va avea loc miercurea viitoare, la Saddleback Church in Lake Forest (Orange County), unde tatal Jessicai, Erik Rees, este preot.

Citeste mai multe pe pagina de Facebook si pe blogul Jessicai Joy Rees.

Vezi aici un omagiu muzical adus Jessicai.