​Un saudit ce a fost condamnat la moarte pentru crima a fost decapitat duminica in Taif, la sud de Riad, a anuntat Ministerul de Interne, citat de AFP. Potrivit unui comunicat publicat de agentia oficiala SPA, Jahaz Baqmi a fost gasit vinovat pentru injunghierea mortala a unei rude, Khaled Baqmi, in timpul unui scandal.

AFP noteaza ca aceasta este a patra executie anuntata de autoritati in acest an, in Arabia Saudita.

Vineri, Inaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului si-a exprimat ingijorarea fata de "cresterea semnificativa" a numarului de condamnari la moarte in Arabia Saudita, in anul 2011. "Suntem ingrijorati pentru cresterea semnificativa a utilizarii pedepsei cu moartea in Arabia Saudita, in cursul anului trecut", a declarat purtatorul de cuvant al Inaltului Comisar ONU, Rupert Colville.

AFP precizeaza ca cel putin 76 de persoane au fost executate in Arabia Saudita in 2011, conform numaratorii efectuate de agentia de presa franceza, in timp ce Amnesty International sustine ca Arabia Saudita a omorat cel putin 79 de detinuti condamnati.

In 2010, ar fi fost executate 27 de persoane, potrivit unui bilant ONU, care citeaza Human Rights Watch.

Potrivit strictei interpretari a legii sharia din Arabia Saudita, violul, crimele, jafurile armate, traficul de droguri si renuntarea la religie sunt pasibile de condamnare la moarte.