Ministrul ungar al Afacerilor externe, Janos Martonyi, afirma ca tara sa este pregatita sa discute cu Uniunea Europeana, care ameninta cu sanctiuni impotriva Ungariei, cat si cu Fondul Monetar International. Intr-un interviu publicat sambata de ziarul francez Le Figaro, Martonyi apreciaza ca negocierile cu UE si FMI "nu vor esua", transmite AFP.

"Nu afirm ca suntem pregatiti pentru orice. Ce vreau sa spun este ca totul e negociabil. Incepem cat mai curand posibil", a declarat ministrul ungar pentru cotidianul francez.

Cu privire la reforma Bancii Centrale ungare, Janos Martonyi a explicat ca Budapesta "a consultat Banca Centrala Europeana, care a formulat aproximativ 15 observatii", dar ca 13 sau 14 dintre acestea au fost acceptate, nu si acelea care "pun in discutie independenta Bancii Centrale".

Premierul Viktor Orban si-a reafirmat vineri refuzul de a modifica extrem de controversata lege ce reformeaza Banca Centrala ungara, in pofida criticilor Uniunii Europene si ale Fondului Monetar International.

"Exista un dezacord intre Ungaria si Comisia Europeana cu privire la Banca Centrala, pe care il vom rezolva apeland la uzantele si cutumele in vigoare in cadrul Uniunii Europene", a declarat premierul ungar, potrivit agentiei locale MTI.