Politia franceza a demarat, vineri, o ancheta dupa ce candidatul socialist la alegerile prezidentiale, Francois Hollande, a fost amenintat miercuri cu moartea, inaintea unui miting al sau la Merignac, relateaza cotidianul Metro, citat de Mediafax. Francois Hollande este favoritul sondajelor privind alegerile prezidentiale din primavara, unde va trebui sa il infrunte pe Nicolas Sarkozy.

Potrivit Metro, comisariatul din Merignac a primit un apel "rau-voitor" cu cateva ore inaintea mitingului, primul din campania lui Hollande. Un barbat ar fi declarat politiei ca "Hollande va fi in pericol in aceasta seara (miercuri). Va fi cineva care il va ucide in sala din Merignac, la mitingul sau", a relatat vineri cotidianul, citand surse judiciare.

Pierre Moscovici, directorul de campanie al lui Francois Hollande, a declarat ca "politia a fost in alerta", insa nu a facut alte comentarii.

Potrivit Le Figaro, ancheta a fost incredintata directiei interegionale de politie din Bordeaux, apelul fiind localizat in aceasta regiune. Nu s-au facut arestari.