Patru australieni, intre care doi baieti in varsta de 11 ani, au fost salvati joi de Paza de Coasta dupa ce au plutit in deriva in Oceanul Pacific, agatati de un racitor de bere, transmite Yahoo! News. Cei patru plecasera la pescuit, insa barca pe care se aflau s-a scufundat la circa opt kilometri de Sydney (Australia).

Imagini dramaticeFoto: Captura YouTube

Potrivit informatiilor, ambarcatiunea australienilor s-a confruntat cu probleme joi dimineata. Un incendiu izbucnit la motor s-a extins rapid si a cuprins intreaga barca, lunga de 12 metri.

Unul dintre barbati, Scott Smiles (43 de ani), s-a repezit sa gaseasca echipamentul de urgenta, in timp ce prietenul sau, Rick Matthews (46 de ani), i-a trezit pe cei doi baieti si le-a pus vestele de salvare.

Cei patru au parasit ambarcatiunea in flacari, agatandu-se de un racitor de bere pe care Smiles il luase cu el. Barca s-a scufundat in mai putin de un minut.

Echipele de interventie au ajuns la locul incidentului in 45 de minute. Echipajul unui elicopter a lansat in apa o barca pneumatica, cu care cei patru au fost dusi la tarm.

Singura persoana ranita a fost Rick Matthews, care a suferit arsuri la un picior din cauza combustibilului care ardea.

Smiles le-a declarat ziaristilor: "Am luat o baliza de urgenta, portofelul si am fugit de pe barca. Rick le pusese deja baietilor vestele de salvare. Am insfacat Esky-ul (racitorul de bere) si am sarit de pe puntea din spate... Stiam ca vom fi in apa. Stiam ca era in situatia in care nu mai exista cale de intoarcere".