"Rick Santorum si Mitt Romney sunt pe primele locuri in urma adunarilor electorale de tip caucus din statul american Iowa, potrivit rezultatelor partiale anuntate dupa numararea a 89 la suta din voturi, relateaza AFP citata de Mediafax.

Mitt RomneyFoto: Reuters

Favoritul in aceasta cursa, Mitt Romney, intruneste 24,7 la suta din voturi, avand un usor avans in fata lui Rick Santorum, care a obtinut 24,6 la suta. Ron Paul se afla pe locul al treilea, cu 21,1 la suta din voturi, in cazul in care rezultatele se vor confirma.

Newt Gingrich obtine 13,3 la suta, texanul Rick Perry 10,3 la suta, iar Michele Bachmann 5,1 la suta, potrivit acestor rezultate preliminare.

UPDATE:Guvernatorul Texasului Rick Perry a declarat ca isi va reconsidera candidatura pentru Casa Alba dupa scorul slab inregistrat in Iowa urmand sa decida in zilele urmatoare daca va mai continua cursa din interiorul partidului.

"Dupa rezultatele din Iowa am decis sa ma intorc in Texas pentru a analiza rezultatele din aceasta seara si sa decid daca ar trebui sa continui", a spus candidatul republican sustinatorilor sai dupa ce a luat doar 10% din voturi, potrivit rezultatelor preliminare.