Ora 12,30 Incendiul care s-a declansat joi la coca unui submarin nuclear rusesc, in cursul unor lucrari de reparatii, a fost stins, a declarat vineri ministrul rus pentru situatii de urgenta, Serghei Soigu.

"Incendiul a fost stins, nu mai exista flacari", a declarat Soigu, in cursul unei reuniuni a celulei de criza infiintate dupa izbucnirea incendiului.

10.55: Ministrul rus al situatiilor de urgenta a anuntat ca focul e aproape stins. Serghei Soigu a spus, citat de Interfax, ca pompierii vor preda in citeva ore submarinul fortelor armate

Incendiul izbucnit joi in timpul reparatiilor la submarinul nuclear Ekaterinburg, pe unul dintre santierele navale din nordul Rusiei, nu a fost inca stins vineri dimineata, scriu agentiile de presa din Rusia.

"O parte a echipajului se afla la bordul submarinului si monitorizeaza continuu parametrii de dioxid de carbon si temperatura," a anuntat vineri Ministerul Apararii.

Biroul procurorului militar a asigurat ca "focul este sub control". Nivelul radiatiilor este normal si nu exista nicio amenintare nucleara, spun autoritatile.

Coca unui submarin nuclear rusesc a luat foc joi in timpul unor lucrari de reparatii efectuate in regiunea Murmansk (nord-vest) dar incendiul nu prezinta niciun pericol pentru interiorul navei, in special in ceea ce priveste sistemul atomic de propulsie, au anuntat autoritatile rusesti.

Nicio persoana nu a fost ranita iar nivelul radiatiilor la santierul naval din regiunea nordica a Rusiei, Murmansk, era normal.