Doi fosti politisti rusi si un complice al acestora au fost condamnati joi la inchisoare pe viata pentru ca au agresat, dezbracat si ucis 22 de soferi in perioada 2000 - 2007 la Moscova si intr-o regiune apropiata, relateaza RIA Novosti, citata de AFP.

Evgheni Fedorov si Dmitri Semine, doi fosti politisti deveniti sefi ai unei bande de spargatori de masini de lux, si Serghei Fedorov au fost gasiti vinovati pentru uciderea a 22 de persoane si pentru multiple atacuri, de catre un tribunal din Moscova.

Purtand uniforme de politisti, membrii acestei bande opreau soferi care conduceau masini de lux sub pretextul unor controale rutiere, confiscandu-le astfel banii si, in majoritatea cazurilor, ucigand ocupantii masinilor, intr-o maniera cruda.

"Pregatirile minutioase si planificarea crimelor arata modalitatea de a actiona a acestei bande in care fiecare membru avea un rol bine stabilit", se arata in textul condamnarii, citat de RIA Novosti.

Victimele erau cetateni originari din Rusia, Azerbaidjan, Armenia, China si Vietnam.

"Acesti monstri l-au tarat pe fratele meu afara din masina, l-au batut, sufocat, ars in timp ce era inca in viata, i-au luat 5.000 de dolari si masina Land Cruiser", a povestit o ruda a uneia dintre victime.

Cei trei complici faceau parte dintr-un grup criminal important din Rusia, majoritatea membrilor fiind arestati, intre anii 2007 si 2009, si condamnati pentru fapte similare, pedeapsa fiind asemanatoare.