Coca unui submarin nuclear rusesc a luat foc joi in timpul unor lucrari de reparatii efectuate in regiunea Murmansk (nord-vest) dar incendiul nu prezinta niciun pericol pentru interiorul navei, in special in ceea ce priveste sistemul atomic de propulsie, au anuntat autoritatile rusesti, preluate de AFP. Nivelul radiatiilor este normal.

Nicio persoana nu a fost ranita iar nivelul radiatiilor la santierul naval din regiunea nordica a Rusiei, Murmansk, era normal.

Pompierii incearca sa stinga focul la bordul submarinului Ekaterinburg, de tipul K-84 si care a fost construit in 1984.

Agentia AFP precizeaza ca incendiul a cuprins coca submarinului, in timp ce se efectuau lucrari de reparatii. Incendiul nu prezinta niciun pericol pentru interiorul submarinului, in special in ceea ce priveste sistemul de propulsie atomica.

"Esafodajul de lemn din jurul cocii submarinului, care se afla la un dock pentru lucrari, a luat foc. Incendiul s-a extins la coca submarinului", a declarat un purtator de cuvant al marinei, Vadim Serga, citat de agentia Interfax.

"Nu exista niciun pericol pentru mijloacele tehnice de la bord", a adaugat acesta.

Deocamdata, nu a fost oferita nicio informatie legata de cauzele incendiului, in conditiile in care, spun autoritatile ruse, niciun sistem de armament nu se afla la bord iar sistemul de propulsie este oprit.

Incendiul a avut loc in apropiere de Severomorsk, un oras port inaccesibil persoanelor care nu dispun de autorizatii speciale. Este una dintre principalele baze ale marinei rusie.

Rusia s-a confruntat in ultimii ani cu mai multe accidente survenite la bordul submarinelor.

Drama de care toata lumea isi aminteste este cea a submarinului Kursk, care s-a scufundat in 2000 iar toti cei 118 membri ai echipajului au murit. Gestionarea accidentului de catre Vladimir Putin a fost atunci viu criticata.

In 2008, declansarea intempestiva a sistemului antincendiu la bordul submarinului Nerpa a provocat decesul a 20 de persoane, in Oceanul Pacific.