Peste 20 de persoane au fost ucise intr-un "incident" care a avut loc joi dimineata in provincia turca Sirnak (sud-est), situat la frontiera irakiana, a declarat guvernatorul local, Vahdettin Ozkan, fara a preciza insa circumstantele in care acestea si-au pierdut viata, relateaza AFP.

Mass media pro-kurda si alesi locali kurzi au afirmat ca victimele sunt sateni care au murit in urma unui raid al aviatiei turce.

"Avem informatii potrivit carora peste 20 persoane au fost ucise", a afirmat Ozkan, pentru agentia de presa semioficiala Anatolia, adaugand ca a fost deschisa o ancheta.

Un ales din Sirnak, Ertan Eris, membru al Partidului pentru pace si democratie (BDP, pro-kurd), a afirmat ca 23 de sateni kurzi au murit dupa un bombardament al avioanelor de vanatoare turcesti, in timp ce agentia pro-kurda Firat a vorbit de 35 de morti, printre care figureaza si adolescenti.

O sursa locala din serviciile de securitate a sustinut ca avioanele de vanatoare ar fi bombardat regiunea din greseala, confundand satenii cu membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, rebelii kurzi).

Satenii din aceasta zona se deplaseaza frecvent in Irak pentru a aduce benzina si zahar ieftine, pe care le revand in Turcia.