Premierul rus Vladimir Putin a respins marti apelurile opozitiei de a revizui rezultatele controversatelor alegeri legislative din decembrie si a dat asigurari ca nu are nevoie sa "triseze" pentru a castiga alegerile prezidentiale din martie, scriu agentiile ruse de presa, citate de AFP.

Vladimir PutinFoto: Reuters

"Alegerile pentru Duma de Stat (camera inferioara a Parlamentului) s-au terminat (...) Nu se poate pune problema despre discutii privind o revizuire", a declarat Putin cu privire la aceasta principala cerere a opozitiei.

In schimb, el a sustinut ca opozitia ar putea inca contesta rezultatele alegerilor legislative la tribunal, in timp ce criticii sai denunta o justitie aflata sub controlul puterii.

Comentand ulterior pe tema alegerilor prezidentiale din martie, Putin a dat asigurari ca nu are nevoie sa falsifice acest scrutin pentru a castiga.

"In calitate de candidat, nu am nevoie de niciun truc. Vreau ca alegerile sa fie cat mai transparente posibil. Si acest lucru sa fie clar pentru toata lumea, vreau sa ma bazez pe vointa populara, pe increderea lor", a insistat Putin, in fata partizanilor sau din Frontul popular (un grup de partide, sindicate si asociatii pro-putere).

"Trebuie sa punem capat acestor insinuari", a mai spus el.