Sefii a doua delegatii sud-coreene s-au intalnit, luni, cu noul lider nord-coreean Kim Jong-Un, in timpul unei vizite intreprinse la Phenian pentru aducerea unui ultim omagiu liderului defunct Kim Jong-Il, a anuntat ministerul sud-coreean al Reunificarii, transmite AFP.

Lee Hee-Ho (89 de ani), vaduva fostului presedinte sud-coreean Kim Dae-Jung, si Hyun Jung-Eun (56 de ani), presedintele grupului Hyundai, au mers la Palatul Memorial Kumsusan, unde este depus trupul neinsufletit al lui Kim Jong-Il, si i-au prezentat condoleante fiului si succesorului acestuia Kim Jong-Un, a precizat un purtator de cuvant al ministerului.

Acesta nu a oferit insa detalii cu privire la intalnire, de altfel prima intrevedere avuta de noul lider nord-coreean cu delegati sud-coreeni, si totodata straini, dupa ce Kim Jong-Un a fost desemnat oficial "marele succesor" al tatalui sau la conducerea tarii.

"Sper ca vizita noastra in Coreea de Nord va ajuta la ameliorarea relatiilor dintre Sud si Nord", a declarat Lee Hee-Ho, inainte de trecerea frontierei, potrivit agentiei sud-coreene de presa Yonhap.