Autoritatile chineze au descoperit cantitati excesive dintr-o toxina cancerigena in laptele produs de una dintre cele mai mari companii de lactate din tara, confruntata cu mai multe scandaluri alimentare, relateaza AFP.

Autoritatile sanitare au detectat niveluri ridicate de aflatoxina, o substanta toxica produsa de mucegaiuri, in laptele fabricat de Mengniu Dairy Group, a informat compania intr-un comunicat transmis luni.

Toxina a fost depistata intr-o fabrica din provincia Sichuan (sud-vestul tarii), potrivit companiei, care a precizat ca laptele contaminat nu a ajuns la retelele de distributie.

Laptele respectiv a fost distrus, iar Mengniu si-a cerut scuze fata de consumatori.

China este zguduita frecvent de scandaluri in sectorul alimentar, scrie AFP. Afaceri cu ulei de gatit reciclat, oua vopsite cu coloranti nocivi, ciuperci cancerigene, tofu (pasta de soia) contrafacuta sau vin alterat au fost scoase la iveala in ultimele luni in intreaga tara.

Scandalul cel mai rasunator ramane cel al laptelui contaminat cu melamina, care, in 2008, a cauzat moartea a sase copii si imbolnavirea altor 300.000.

Incepand din septembrie 2010, in China se aplica celor vinovati de infractiuni grave la adresa securitatii alimentare pedeapsa cu moartea.