SUA i-a acordat guvernului israelian un sprijin suplimentar, in valoare de 235 milioane de dolari, pentru finantarea sistemelor de interceptare a rachetelor, a anuntat, duminica, Ministerul Apararii al Israelului, informeaza AFP.

"Ajutorul oferit de Congresul american este o etapa suplimentara in vederea consolidarii relatiilor americano-israeliene in domeniul apararii", se spune intr-un comunicat semnat de ministrul apararii Ehud Barak. Cele 235 de milioane se adauga ajutorului militar oferit de SUA anual Israelului.

Acest ajutor este alocat in intregime achizitionarii de arme americane, conform unui acord bilateral semnat in 2007, pentru o perioada de zece ani.

Israelul a pus in functiune, primavara aceasta, sistemul de aparare antiracheta 'Domul de fier', finantat de SUA, pentru a-si proteja localitatile din sudul tarii in fata tirurilor de racheta provenind dinspre Fasia Gaza.

Cu toate acestea, bateriile antiracheta desfasurate in apropierea teritoriului palestinian au dat rezultate discutabile, neputand intercepta toate tirurile.