Ducele Philip de Edinburgh, sotul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, se simte bine, dupa ce a fost operat in noaptea de vineri spre sambata pentru deblocarea unei artere coronariene, relateaza BBC News. De altfel, el a fost vizitat sambata de sotia sa la spitalul din Cambridge.

Potrivit Palatului Buckingham, ducele are un "moral foarte bun" si va "ramane sub observatie o scurta perioada de timp".

Sotul reginei a fost spitalizat vineri de urgenta, dupa ce a acuzat dureri in piept si a fost operat "cu succes", montandu-i-se un stent.

Regina, care s-a deplasat cu elicopterul de la domeniuil Sandringham, unde familia regala isi petrece in mod traditional sarbatorile de sfarsit de ani, a ajuns sambata dimineata la spitaul Papworth unde ducele, in varsta de 90 de ani, fusese internat cu o zi in urma. Elisabeta a II-a era insotita de trei dintre cei patru copii ai sai, printii Andrew si Edward si printesa Anne.

Domeniul Sandringham este situat la circa o suta de kilometri de Cambridge.

Potrivit palatului regal, vizita a durat 45 de minute iar ducele are "un foarte bun moral" si "este foarte nerabdator sa iasa din spital", scrie AFP.

Printul Charles si-a vizitat si el tatal, un pic mai tarziu, alaturi de sotia sa Camilla.