Sase soldati au fost ucisi si peste zece raniti dupa ce o masina capcana a explodat sambata la Bannu, in nord-vestul Pakistanului, a anuntat politia, preluata de AFP.

Un barbat a patruns cu o masina incarcata cu explozibil intr-o tabara militara din Bannu, in Waziristanul de Nord, unde s-a detonat, a explicat Muhammad Shafiq, un oficial al politiei locale.

Doi responsabili din serviciile locale secrete au precizat ca bilantul ar putea fi mult mai grav. "Alti morti ar putea fi descoperiti in ruine", a spus unul dintre cei doi.

Tabara adapostea militarii insarcinati cu supravegherea zonelor frontaliere ale aceastei provincii vecine cu Afghanistanul.

Un purtator de cuvant al Miscarii Talibanilor din Pakistan (TTP) a revendicat atentatul, afirmand ca acesta a avut drept obiectiv razbunarea mortii unui comandant taiban, luna trecuta, in urma atacului unei drone americcane.

Zonele tribale din nord-vestul Pakistan reprezinta un bastion al talibanilor pakistanezi, principalul sanctuar din lume al organizatiei al-Qaïda si o importanta baza pentru talibanii afghani.

Bannu este siutat la aproximativ 40 km est de Miranshah, principalul oras din Waziristanul de Nord.