Patru tineri din orasul Pittsburgh (SUA) au postat pe un site de socializare online mai multe fotografii in care apareau alaturi de cei 8.000 de dolari pe care-i furasera dintr-un magazin, transmite CBSLocal. Politistii sustin ca trei suspecti, impreuna cu un alt adolescent, au postat pozele pe Facebook la o ora dupa ce jefuisera un magazin.

Jaf popularizat pe FacebookFoto: CBS

"Am primit informatia la o zi dupa jaf ca aceste imagini au fost postate pe Facebook si, daca te uiti la fotografii, poti sa vezi ca suspectii tin in maini o mare suma de bani", a declarat sergentul Kevin Gasiorowski, de la politia din Pittsburgh.

Oficialii au declarat ca, pe langa cei 8.000 de dolari, tinerii au furat din magazinul Elliott’s "numeroase cartuse si pachete de tigari, cutii de bomboane si cecuri".

O ruda a unuia dintre tineri a vazut imaginile online si a anuntat politia. "Ea a considerat imaginile ingrijoratoare si aflase si de jefuirea magazinului, asa ca si-a facut datoria civica si ne-a sunat", a declarat Gasiorowski.

Trei tineri, unul in varsta de 17 ani si doi de 14 ani, au fost arestati, fiind acuzati de jaf si asociere criminale. Ei au fost eliberati in grija parintilor.

Un al patrulea suspect, un tanar in varsta de 18 ani, este cautat in continuare de autoritati. Imaginile au fost postate pe contul sau de Facebook.

"Sarcina noastra devine mai usoara atunci cand, practic, ei au postat ceea ce pare a fi o marturisire pe Internet, astfel incat toata lumea sa o poata vedea", a declarat sergentul Gasiorowski.