Un congresmen republican din statul Wisconsin i-a prezentat scuze personal Primei Doamne a Statelor Unite, Michelle Obama, dupa ce a criticat "posteriorul mare" al acesteia, transmite Yahoo!News. Jim Sensenbrenner a fost auzit facand aceasta remarca la telefon, in timp ce se afla in salonul Delta de pe Aeroportul International Reagan din Washington.

Barack si Michelle ObamaFoto: Reuters

Potrivit Fishbowl DC, care a relatat in premiera informatia, Sensenbrenner se referea la o recenta conversatie pe care a avut-o la un eveniment organizat intr-o biserica din Wisconsin.

"Obama ne tine predici despre mancatul sanatos, desi chiar ea are un posterior mare", ar fi spus politicianul republican.

Potrivit Milwaukee Journal-Sentinel, Sensenbrenner ar fi spus audientei prezente la acelasi eveniment din Wisconsin ca Obama are "un fund mare".

Politicianul din Wisconin i-a trimis o scrisoare lui Michelle Obama, in care si-a cerut scuze pentru afirmatiile sale. Purtatoarea de cuvant a lui Sensenbrenner, Amanda Infield, a refuzat sa ofere detalii despre continutul scrisorii.

Un purtator de cuvant a lui Obama nu a raspuns solicitarii de a comenta incidentul.

Yahoo!News noteaza ca politicianul republican este el insusi "un pic rotofei".

Potrivit informatiilor, nu este prima oara cand republicanii americani mentioneaza aspectul fizic al lui Michelle Obama, in contextul campaniei acesteia privind reducerea obezitatii la copii. Cu cateva luni in urma, controversatul realizator radio Rush Limbaugh a criticat initiativa Primei Doamne a SUA, afirmand ca, din punct de vedere fizic, aceasta "nu pare ca practica ceea ce propovaduieste".