​Un politist din orasul mexican Juarez a fost ars de viu de persoane necunoscute, marti dimineata, in fata mai multor martori, care l-au vazut pe ofiter urland de durere si agoninzand inainte de a muri, transmite CNN. Jose Everardo fusese rapit luni noaptea, cel mai probabil de traficanti de droguri.

Incident violentFoto: Reuters

Procurorii afirma ca Everardo a fost cel de-al 33-lea politist omorat in Juarez in acest an si cel de-al 59-lea ofiter ucis in ultimele 15 luni.

Martorii au declarat ca Everardo a fost aruncat dintr-o masina, in jurul orei 08:30, el avand mainile si picioarele legate. Rapitorii l-au stopit cu un lichid inflamabil si i-au dat foc.

Un fotograf local a declarat pentru CNN ca a fost avertizat sa nu ajunga "foarte repede" la scena incidentului, deoarece atacatorii erau inca la fata locului. Postul american de televiziune precizeaza ca, in trecut, ziaristii care ajungeau la locul unei crime imediat dupa atac erau pedepsiti de traficantii de droguri.

Fotograful, care nu a dorit sa fie identificat din motive de securitate, a ajuns la locul incidentului si a pozat corpul carbonizat, aflat cu fata in jos, in mijlocul unei strazi din Juarez.

Ofiterul era imbracat cu uniforma de politist in momentul in care a fost incendiat.

Atacatorii au lasat un bilet pentru politisti la locul crimei, insa continutul acestuia nu a fost dat publicitatii.

CNN mentioneaza ca Juarez, aflat la granita cu Texas, este unul dintre cele mai violente orase din Mexic. Localitatea a devenit un simbol al violentei care inconjoara "razboiul drogurilor" din tara nord-americana.

Incepand din 2006, de cand presedintele Felipe Calderon a trimis armata si politia federala sa se lupte cu cartelurile, peste 43.000 de persoane au murit in Mexic in confruntarile legate de traficul de droguri.