Un pensionar german, acuzat ca si-ar fi violat in mod repetat fiica, timp de 34 de ani, a fost condamnat luni la doi ani si opt luni de inchisoare, pentru incest, in conditiile in care magistratii tribunalului din Nuremberg au respins acuzatia de viol, relateaza AFP.

Raporturile sexuale dintre tata si fiica au fost liber consimtite, a considerat tribunalul.

Adolf Bergbauer, in varsta de 69 de ani, a fost acuzat ca si-a violat de peste 500 de ori fiica, astazi in varsta de 46 de ani. Raporturile sexuale ar fi inceput atunci cand Renate Bergbauer avea 12 ani.

Acuzatul beneficiaza de prescrierea faptelor petrecute inainte de 1991.

Parchetul ceruse o pedeapsa de 14 ani de inchisoare.

"Nu am putut ajunge la concluzia ca Renate Bergbauer a fost fortata sa intretina raporturi sexuale la vremea faptelor ne-prescrise", a declarat judecatorul, Gunther Heydner.

Tribunalul a remarcat ca exista multe contradictii in depozitia fiicei lui Adolf Bergbauer. Renate, ca si tatal, are un coeficient de inteligenta scazut, care nu i-a permis sa scape de sub influenta acestui barbat autoritar.

Bergbauer sustine ca primele raporturi sexuale s-au produs cand fata avea 17 ani. "Nu o dezbracam eu", a spus acest pensionar, analfabet si care a ocupat de-a lungul vietii slujbe ocazionale.

Parchetul spune ca fata a declarat ca a fost violata de tatal sau in dormitorul parintilor si, mai tarziu, intr-o padure si intr-o masina.

Ea a spus ca a fost constransa sa intretina relatii sexuale sub amenintarea unui cutit, ceea ce Adolf Bergbauer a negat.

Dintre cele trei fete nascute din relatia lor, doua au decedat si o a treia este handicapata.