Un fost politist grec, care a pretins ca este tatal a 19 copii pentru a obtine ajutoare financiare din partea statului, a fost arestat pentru frauda, transmite Reuters.

Fostul ofiter de politie, divortat si fara copii, a demisionat din functie in 2001 si a renuntat la un salariu lunar de 1000 de euro. Inca de atunci barbatul a trait exclusiv din ajutoarele de stat oferite copiilor, conform declaratiilor politiei. Barbatul, in varsta de 54 de ani, a falsificat certificatele de nastere folosind fotografiile unor copii necunoscuti, precum si alte documente necesare pentru justificarea ajutoarelor de stat pentru cel putin un copil pe an incepand din 1996.

Politia a estimat ca barbatul ar fi castigat cel putin 150.000 de euro in peste 15 ani, insa este posibil ca suma sa fie mai mare de atat.

Barbatul a gandit infractiunile pana la cel mai mic detaliu. Astfel, politia si-a dat seama ca ceva nu este in regula atunci cand a observat ca presupusa familie a barbatului era cea mai numeroasa din Grecia, desi familiile de aici au in medie doi sau trei copii.

Fostul politist a fost arestat, miercuri, chiar in timp ce se pregatea sa obtina 8000 de euro, suma totala a ajutoarelor de stat.