Liderul opozitiei radicale din Rusia, controversatul scriitor Eduard Limonov, si-a depus miercuri actele pentru inregistrarea in calitate de candidat independent la alegerile prezidentiale din martie 2012, a anuntat un membru al partidului sau, potrivit RIA Novosti.

Limonov, conducatorul formatiunii "Cealalta Rusie" (neinregistrata oficial) si fost lider al Partidului national-bolsevic (scos in afara legii), si-a depus la Comisia Electorala Centrala de la Moscova cererea oficiala pentru inregistrarea candidaturii, precum si documente ce atesta ca a fost nominalizat de un grup de actiune de cel putin 500 de persoane.

"Inregistrarea candidaturii este un proces in mai multe etape, iar noi am incheiat prima etapa astazi", a spus Alexander Averin, membru in conducerea partidului "Cealalta Rusie".

Limonov trebuie sa stranga, de asemenea, doua milioane de semnaturi in sprijinul candidaturii sale.

El a declarat la inceputul acestei luni ca va renunta la nationalitatea franceza, obtinuta in timpul exilului sau din anii '80, intrucat, potrivit legii ruse, o persoana cu dubla cetatenie nu are dreptul de a candida la presedintie.