David Cameron a explicat luni, in Camera Comunelor, decizia luata la summit-ul UE tinut joi si vineri la Bruxelles, unde a refuzat sa semneze pentru noua Uniune Europeana. "A fost in interesul nostru", a spus Cameron.

Tensiunile s-au facut simtite chiar si in coalitia de guvernamant. Pro-europeanul Nick Clegg, liderul democrat-liberalilor, nu a vrut sa stea alaturi de Cameron. Opozitia nu a ezitat sa-l atace pe premier.

"Nu am vrut decat reguli pentru o competitie deschisa pe pietele financiare in toata Uniunea Europeana, ca toate tarile din Uniune sa isi reglementeze asa cum isi doresc propriul sector financiar", a spus Cameron, care a negat ca s-a erijat in aparatorul bancilor.

Gandindu-se la relatia cu partenerii de guvernamant, Cameron a spus ca va incerca sa ia in considerare orice propunere serioasa in ceea ce priveste noul rol al Comisiei Europene si al Curtii Europene de Justitie, acela de a veghea la respectarea deficitelor din noul tratat al Uniunii Europene.

"Suntem inca in Uniunea Europeana si vrem sa ramanem asa", a spus Cameron. Opozitia, desi nu a vrut sa detalieze cum ar fi actionat in locul lui Cameron, s-a rezumat doar la critici. "A fost dezamagitor. A trage pe margine Marea Britanie va avea efecte adverse pe termen lung", a spus liderul laburist Ed Miliband.