Ministrul israelian al Afacerilor strategice, Moshe Yaalon, a avertizat regimul iranian ca ar putea avea de ales intre "bomba atomica si propria supravietuire" daca va continua controversatul sau program nuclear, transmite AFP.

"Ne gandim ca, pentru a stopa programul nuclear iranian, regimul de la Teheran trebuie pus in fata alegerii: bomba sau propria supravietuire", a declarat Yaalon jurnalistilor, luni, la Ierusalim.

Ministrul israelian a apreciat, insa, ca membrii comunitatii internationale, si nu Israelul, trebuie sa faca presiuni asupra Iranului.

"Preferam ca membrii comunitatii internationale, sub conducerea Statelor Unite, sa convinga regimul iranian ca aceasta este dilema cu care se confrunta, astfel incat sa renunte la programul nuclear", a spus Yaalon.

"Politica noastra este clara: intr-un fel sau altul, programul nuclear iranian trebuie stopat", a adaugat oficialul israelian, estimand ca va dura intre "12 si 24 de luni" pana cand Iranul va fi capabil sa se doteze cu arme nucleare.