Utilizatorii de Facebook si-au exprimat nemultumirile la adresa unei promisiuni postate duminica pe site-ul de socializare de catre presedintele rus Dmitri Medvedev, legata de verificarea posibilelor fraude electorale, potrivit BBC. Medvedev a scris pe Facebook ca nu este de acord cu ce s-a strigat in timpul demonstratiilor de sambata din Rusia, insa va verifica toate mesajele legate de eventuale fraude.

Mesajul lui Medvedev pe FacebookFoto: captura ecran

Postarea lui Medvedev pe Facebook: "Potrivit Constitutiei, cetatenii Rusiei au libertate de exprimare si libertate de a se aduna. Oamenii au dreptul sa isi exprime pozitia pe care si-au exprimat-o ieri. Totul s-a petrecut in cadru legal. Nu sunt de acord cu niciun slogan sau afirmatie facute la mitinguri. Cu toate acestea, am dat instructiuni sa fie verificate toate mesajele legate de nerespectarea legislatiei alegerilor."

Cel putin 7.000 de comentarii au aparut in numai cateva ore la mesajul sau. Pana luni dimineata, dupa 18 ore de la postare, acestea au depasit 10.000.

"Rusine!", a fost comentariul cel mai des postat, alaturi de "Esti penibil!".

Ce i-a infuriat cel mai mult pe comentatori a fost afirmatia lui Medvedev potrivit careia nu este de acord cu ce s-a strigat la protestele de sambata.

"Deci esti impotriva sloganului 'Pentru Alegeri Oneste'?" a fost un comentariu des intalnit.

In urma cu cateva zile, Kremlinul a acuzat un membru din staff ca a trimis un mesaj obscen de pe contul de Twitter al lui Medvedev. Bloggerii rusi au reluat mesajul, prin capturi de ecran, dupa ce acesta a fost sters.