Fortele de ordine au evacuat sambata dimineata Piata Dewey din Boston, inlaturand corturile manifestantilor din miscarea Occupy, aflati acolo de circa 10 saptamani, transmite FoxNews. Zeci de protestatari au fost arestati. In tabara demonstrantilor din Boston locuiau circa 100-150 de persoane.

Occupy BostonFoto: Reuters

Politistii au inceput evacuarea taberei in jurul orei 5 dimineata. Initial, municipalitatea le daduse un ultimatum protestatarilor pana joi, la miezul noptii, cerandu-le sa evacueze zona.

Autoritatile n-au actionat insa decat sambata dimineata, facand ca Bostonul sa devina astfel ultimul oras american unde oficialii i-au evacuat pe demonstrantii care protesteaza impotriva lacomiei corporatiilor si a injustitiei economice.

In momentul in care politistii au intrat in tabara, circa 20 de manifestanti s-au prins de maini si s-au asezat pe jos, intr-un protest pasnic.

Boston Globe relateaza ca fortele de ordine au inceput imediat sa-i aresteze pe caei care nu au vrut sa plece. Circa 50 de manifestanti au fost retinuti pentru incalcare a unei proprietati si tulburarea ordinii publice.

Nicio persoana nu a fost ranita.

FoxNews precizeaza ca intreaga operatiune a politiei a durat mai putin de o ora. Ulterior, zona a fost curatata si igienizata.

Potrivit informatiilor, protestatarii din miscarea Occupy Boston au inceput sa se instaleze in Piata Dewey la 30 septembrie. Multi au parasit zona joi, dupa ce primarul Thomas Menino le-a cerut sa paraseasca tabara, afirmand ca aceasta a devenit un pericol pentru sanatatea publica.

Menino le-a dat un ultimatum manifestantiilor dupa ce un judecator a decis ca protestatarii nu au dreptul sa stea in Piata Dewey.

In ultimele saptamani, politistii au evacuat adepti Occupy din taberele pe care si le instalasera in New York, Los Angeles, Philadelphia si San Francisco.

Actiunea "Ocupati Wall Street" a debutat la New York, in Zuccotti Park, la 17 septembrie, organizatorii afirmand ca protestele lor impotriva influentei banilor in politica americana si a nedreptatilor sistemului financiar sunt modelate dupa valul de revolte din lumea araba.

In cateva saptamani, miscarea "Occupy Wall Street" s-a extins in zeci de orase americane.