Un cleric musulman care locuieste in Europa a declarat ca femeile nu ar trebui "sa se afle in apropierea bananelor si a castravetilor", pentru a evita orice "ganduri sexuale", transmite bikyamasr.com, un site de stiri egiptean, care citeaza un articol din pagina electronica el-Senousa. Clericul, care nu a fost identificat, a fost citat spunand ca, daca femeile vor sa manance aceste produse, o alta persoana, de preferinta un barbat ce este ruda cu ele (tata sau sot), trebuie sa taie legumele si fructele bucati si sa le serveasca.

Preotul islamist a spus ca bananele si castravetii "seamana cu penisul barbatesc" si ar putea sa staraneasca poftele femeilor sau "sa le faca sa se gandeasca la sex".

El a adaugat pe lista alimentelor interzise femeilor morcovii si zucchini.

Intrebat cum pot fi "controlate" femeile care cumpara fructe si legume si daca e un lucru rau ca femeile sa tina in maini aceste produse, atunci cand se afla la piata, clericul a spus ca este o problema ce tine de relatia lor cu Dumnezeu.

De asemenea, preotul a afirmat ca, daca femeilor le plac aceste produse, o alta persoana, de preferinta un barbat ce este ruda cu ele (tata sau sot), trebuie sa taie bucati legumele si fructele, intr-un loc ascuns, dupa care sa le serveasca.

Bikyamasr.com noteaza ca declaratiile clericului au provocat reactii ironice din partea internautilor musulmani, care au postat sute de comentarii in care il critica pe preot.

Un cititor a scris ca acesti "lideri" religiosi dau Islamului "o reputatie proasta", in timp ce altul a spus despre cleric ca este "un retardat", cerandu-i sa-si dea imediat demisia.