Politia italiana a anuntat miercuri ca l-a descoperit pe seful unui clan mafiot din Napoli, care se ascundea de oamenii legii de 16 ani, transmite BBC. Michele Zagaria a fost prins dupa ce politistii au sapat printr-un buncar secret in orasul sau natal Casapesenna, in apropiere de Napoli. "Ati castigat. Statul a castigat", le-a spus seful mafiot ofiterilor care l-au descoperit si arestat.

Michele ZagariaFoto: Agerpres

Zagaria (53 de ani) era cautat de 16 ani de politia italiana.

Seful puternicului clan Casalesi, Zagaria a fost condamnat in absenta la mai multe pedepse cu inchisoarea pe viata. El este supranumit "Capastorta" pentru brutalitatea sa.

Reuters il citeaza pe ministrul de Interne de la Roma, Annamaria Cancellieri, care a spus ca arestarea lui Zagaria reprezinta "un succes urias pentru stat, nu doar impotriva clanului Casalesi, ci a intregii organizatii Camorra". BBC a relatat ca arestarea liderului mafiot a fost salutata cu strigate de bucurie de ofiteri anti-mafia care au luat parte la operatiune.

La randul sau, fostul judecator Raffaele Cantone a spus ca prinderea lui Zagaria marcheaza "sfarsitul unei epoci", iar clanul Casalesi "va inceta sa exista asa cum il stim noi". Cantone traieste sub protectia politiei din 2003, dupa ce Zagaria a ordonat oamenilor sai sa-l asasineze.

Potrivit BBC, clanul Casalesi este implicat in traficul de droguri, santajarea oamenilor de afaceri si in coruptia din industria de constructii.

Casalesi este unul dintre clanurile ce compun Camorra, organizatia mafiota care activeaza in Campania.

Clanul Casalesi a fost sursa de inspiratie a lui Roberto Saviano pentru cartea sa, "Gomorra", el fiind nevoit sa traiasca, din 2006, sub protectia politiei, dupa ce a primit mai multe amenintari cu moartea din partea mafiotilor.