Jurnalistii de la postul de televiziune american Fox Business au criticat in cadrul unei emisiuni nou-lansatul film cu celebrele papusi Muppets, sustinand ca productia este o incercare a Hollywoodului de "spala creierul copiilor, transmitand un mesaj impotriva bogatilor", relateaza Daily Telegraph.

Eric Bolling, gazda a emisiunii "Follow the Money" de la Fox Business, evidentiaza faptul ca personajul negativ al noului film "The Muppets" este un magnat al petrolului, al carui nume este Tex Richman.

"Hollywoodul liberal descriind un om de afaceri de succes drept rau? Asta nu-i o noutate", spune ironic prezentatorul, invitandu-l pe analistul media Dan Gainor, de la organizatia conservatoare Media Research Center, sa comenteze subiectul.

"Este incredibil cat de departe ar merge (doctrina de, n.r.) stanga doar pentru a manipula copiii, pentru a le transmite mesajul anti-corporatii. Asta e un film cu papusi, pentru numele lui Dumnezeu! Singurul lucru 'verde' care ar trebui sa apara acolo, pe ecran, este Kermit the Frog", a declarat Gainor.

Intrebat daca "Hollywoodul incearca sa foloseasca lupta de clasa pentru a spala creierul copiilor", Dan Gainor a sustinut ca producatorii din cetatea filmului fac acest lucru de "zeci de ani de zile".

"Hollywoodul... uraste industria petrolului, uraste America corporatista. Si astfel vedem toate aceste filme care o ataca, fie ca e 'Cars 2', un alt film pentru copii, filmul lui George Clooney 'Syriana' sau 'There Will Be Blood', toate aceste filme care ataca industria petrolului, fara ca niciunul dintre ele sa reaminteasca oamenilor ce inseamna petrolul pentru majoritatea persoanelor: combustibil pentru iluminarea, incalzirea spitalelor, locuintelor... Ei nu vor sa spuna asta", a insistat analistul.

Co-prezentatoarea emisiunii, Andrea Tantaros, a sustinut la randul sau opiniile impartasite de Gainor si Bolling. "De ce a fi bogat si a avea succes este un lucru asa de rau? Asta e visul american: sa muncesti din greu si sa fii prosper. Aceasta ar fi o poveste mai buna pe care sa le-o prezentam copiilor", a spus Tantaros.