Ministrul de interne francez, Claude Gueant, a apreciat luni ca masurile de combatere a cersetoriei la Paris, aplicate de cateva zile pe Champs-Elysee, la Luvru sau la marile magazine, sunt utile, calificandu-le drept "arme", in special impotriva infractiunilor comise de romani, potrivit Le Parisien, citat de Mediafax.

"Este o masura utila. Au fost putin peste 300 de arestari si 70 de proceduri de repatriere", a spus el.

In timpul unei deplasari prin centrul Parisului, Gueant a dat asigurari ca delincventa "practicata de cetateni romani a scazut in octombrie, pentru prima data in patru ani".

"Insa nu putem sa ne multumim cu atat, este mai degraba o incurajare sa continuam sa luptam folosind armele pe care noi le-am dezvoltat", a adaugat el.

"Trebuie insa sa lucram si pe plan judiciar, iar acesta este scopul prezentei politistilor romani care ni s-au alaturat", a explicat ministrul, care s-a intalnit luni cu cei 33 de politisti romani detasati la Paris.

"Ei sunt mult mai apti decat noi sa-i interogheze pe oameni, sa intrebe de unde vin, cine sunt ei mai precis (...). Ei ne permit, ceea ce este esential, sa ajungem la retele. Pentru ca delincventa romana de la Paris este organizata in retele mafiote si retele deosebit de crude", a mai spus ministrul francez de Interne.