Republicanul Herman Cain a anuntat sambata ca isi "suspenda" campania pentru investitura republicana la alegerile prezidentiale de anul viitor, in urma acuzatiilor de agresiune sexuala si infidelitate in casnicie, pe care politicianul le neaga, potrivit Reuters.

Herman Cain si sotia sa Gloria (stanga)Foto: Agerpres/AP

Cain a acuzat presiunea politica si cea exercitata de mass-media asupra familiei sale.

"Nu voi fi redus la tacere si nu voi pleca nicaieri", a spus el sustinatorilor.

Luna viitoare, alegatorii din Iowa vor incepe procesul de alegere al candidatului republican pentru alegerile din 2012, noteaza BBC.

Cain a declarata ca acuzatiile "false" impotriva sa au afectat familia, dar a adaugat: "Sunt linistit".

"Imi suspend campania din cauza distragerilor continue, suferintei continua provocate mie si familiei mele", le-a spus el sustinatorilor.

Vineri, Cain a discutat cu sotia sa, Gloria, daca sa continue cu campania sau nu.

Saptamana trecuta, o femeie din Atlanta, Ginger White, 46 de ani, a sustinut ca a avut o relatie extraconjugala timp de 13 ani cu Cain. Joi, White a negat ca a fost vorba de senimente: "A fost o relatie sexuala - pe cat de greu imi este sa spun asta".

Cain a negat informatia, insa a recunoscut ca i-a platit cheltuielile lunare si ca sotia sa nu stia de prietena dintre ei.

Republicanul de culoare, foarte simpatizat de miscarea conservatoare "Tea party", a fost acuzat si ca a incheiat intelegeri amiabile in anii 1990 cu cel putin doua femei care il acuzau de hartuire sexuala.