Cel putin 23 persoane au murit in timpul ciocnirilor de sambata intre fortele de securitate si rebeli in nordul Siriei, sustin activistii, pe masura ce violentele se intensifica de la inceputul revoltei impotriva presedintelui Bashar al-Assad in urma cu 8 luni, potrivit Reuters.

Gruparile din opozitie sustin ca fortele rebele isi maresc atacurile asupra fortelor de securitate care incearca sa innabuse revoltele impotriva regimului aflat la putere de 41 de ani.

Siria este in prezent izolata la nivel international, fata de Liba Araba, Uniunea Europeana si SUA, care au instaurat mai multe sanctiuni dure la adresa sa si i-au cerut incetarea varsarii de sange si inceperea negocierilor cu oponentii sai.

Luptele au izbucnit la miezul noptii, in orasul Idlib din apropiere cu frontiera cu Turcia. Acestea s-au extins in orasele Homs si Deraa.

Forumul pentru drepturile omului al ONU a condamnat Siria pentru incalcari "grosolane si sistematice", inclusiv executii si retinerea a circa 14.000 persoane.

Autoritatile siriene sustin ca lupta impotriva unor grupari teroriste sustinute din afara tarii, care incearca sa declanseze un razboi civil si care au ucis peste 1.000 de soldati din martie pana in prezent.

Peste 4.000 de persoane au fost ucise in Siria in timpul violentelor, in ultimele 8 luni.