Toti diplomatii iranieni au parasit vineri Marea Britanie, ca urmare a ordinului de expulzare emis de autoritatile britanice in semn de protest fata de violentele petrecute marti la ambasada britanica din Teheran, a anuntat un purtator de cuvant al guvernului de la Londra, citat de Reuters.

"Pot sa confirm ca, in cursul dupa-amiezei, tot personalul diplomatic al ambasadei Iranului la Londra a parasit tara, cu o cursa de pe aeroportul Heathrow. Ei se intorc in Iran in conformitate cu ordinul enuntat de ministrul de externe, William Hague, in fata parlamentului", a spus purtatorul de cuvant.

Cladirile ambasadei Marii Britanii de la Teheran a fost atacate si devastate, marti, de sute de manifestanti, prezentati oficial drept "studenti basij" (militiile islamiste), intr-o actiune ce a reamintit de atacul impotriva misiunii diplomatice americane, din noiembrie 1979.

In urma acestor atacuri, care au provocat un val de proteste internationale, Marea Britanie si-a inchis miercuri ambasada din Teheran si a dispus inchiderea ambasadei iraniene din Londra. Ministrul britanic de externe, Wiliam Hague, le-a cerut diplomatilor iranieni de la Londra sa paraseasca teritoriul britanic in 48 de ore.