Liderul gruparii teroriste Al Qaeda, Ayman al-Zawahiri, a revendicat rapirea unui cetatean american in varsta de 70 de ani si a cerut eliberarea prizonierilor si incetarea atacurilor aeriene din tarile musulmane in schimbul libertatii sale, transmite CNN.

"Asa cum americanii ii retin pe toti cei suspectati ca ar avea legaturi cu Al Qaeda si cu talibanii, chiar si de la distanta, am decis sa-l retinem pe acest barbat, care este implicat in ajutorarea Pakistanului din anii '70", a declarat Zawahiri, intr-o inregistrare data publicitatii.

Atacatorii l-au rapit in luna august pe Warren Weinstein, un expert american in dezvoltare, in orasul pakistanez Lahore, potrivit unui oficial din politia pakistaneza.

In mesajul adrsat familiei lui Weinstein, al-Zawahiri spune ca soarta lui Warren Weinstein se afla in mainile presedintelui Barack Obama.

"El isi doreste ca acest om sa fie omorat pentru a scapa de o problema. Obama este un mincinos. El a mintit, minte si va minti in continuare. Chiar ar putea sa va spuna: 'Am luptat sa va eliberam ruda, insa Al Qaeda este incapatanata'. Nu credeti in el. Obama ar putea sa va spuna: 'Am incercat sa-i contactam, insa nu ne-au raspuns'. Nu-l credeti. Ar putea, de asemenea, sa spuna: 'Facem tot ce este posibil pentru a va elibera ruda'. Nu-l credeti", a comentat Ayman al-Zawahiri.