Comisia Europeana s-a intalnit astazi cu gigantii Apple, Facebook si Google, transmite Reuters, pentru a discuta despre imbunatatirea protectiei copiilor in mediul online.

Coalitia, din care fac parte 28 de companii, va dezvolta un sistem de evaluare bazat pe varsta utilizatorilor si are ca scop imbunatatirea setarilor de confidentialitate. De asemenea, pana la sfarsitul anului, continutul neadecvat va fi mult mai usor de raportat, potrivit EurActiv.ro.

Noile masuri includ imbunatatirea controlului parental si o mai buna cooperare intre institutiile judiciare si cele care se ocupa de supravegherea mediului online, pentru a indeparta orice material cu continut sexual.

Grupul britanic Childnet International, care urmareste sa protejeze copiii in mediul onine, considera ca intentia Comisiei Europene este un bun inceput in acest sens.

Multi copii devin activi online inainte sa implineasca sapte ani, in timp ce 38% dintre copiii cu varste cuprinse intre 9 si 12 ani au profiluri pe principalele retele de socializare, potrivit unei cercetari a Uniunii Europene. Peste 30% din copii acceseaza internetul prin intermediul unui dispozitiv mobil, iar 26% prin intermediul consolelor de jocuri video.