​Inregistrarea video a momentului in care politia din Houston il impusca pe un barbat ce ameninta cu arma protestatarii Occupy a fost data publicitatii, transmite LiveLeak. Imaginile, filmate de unul dintre manifestantii care luau parte la actiunea impotriva bancilor, il arata pe Joshua Anthony Twohig in timp ce trage mai multe focuri de arma impotriva celor aflati in Tranquility Park, inainte de a fi impuscat de ofiteri.

Imagini dramaticeFoto: Captura LiveLeak

Incidentul a avut loc in centrul orasului Houston, acolo unde demonstrantii Occupy protesteaza de cateva saptamani.

Momentele dramatice au fost filmate de unul dintre demonstranti, David Loeser.

In imagini se poate vedea cum Joshua Anthony Twohig, un tanar in varsta de 21 de ani, incepe sa traga mai multe focuri dintr-o arma de asalt, amenintandu-i pe cei care protestau impotriva sistemului financiar si a bancherilor.

Twohig, care tine intr-o mana arma, iar in cealalta o tigara, a tras primele gloante in lacul din apropiere, dupa care a inceput sa mearga inainte si inapoi pe podul aflat deasupra apei.

La un moment dat, el isi indreapta arma spre cap si ameninta ca se impusca.

In ciuda avertismentelor repetate ale ofiterilor aflati la fata locului, suspectul a refuzat sa-si arunce arma la pamant. Dupa cateva momente tensionate, politistii trag mai multe focuri, care-l ranesc pe barbat.

Twohig a fost transportat de urgenta la spital, unde a fost stabilizat.

Potrivit vecinilor sai, Twohig este casatorit si are un copil in varsta de un an. El si-a pierdut recent locul de munca, iar sotia sa a suferit in urma cu cateva saptamani o interventie chirurgicala.

Nicio alta persoana nu a fost ranita in incident.

Politia nu a anuntat care a fost cauza atacului.

Actiunea "Ocupati Wall Street" a debutat la New York, in Zuccotti Park, la 17 septembrie, organizatorii afirmand ca protestele lor impotriva influentei banilor in politica americana si a nedreptatilor sistemului financiar sunt modelate dupa valul de revolte din lumea araba.

In cateva saptamani, miscarea "Occupy Wall Street" s-a extins in zeci de orase americane.