Un nou tunel, cu o lungime de 600 de metri, echipat cu lumini, un ascensor si cu carucioare pentru transportul drogurilor, a fost descoperit marti la frontiera dintre Mexic si Statele Unite, a anuntat politia locala, citata de AFP.

Tunelul leaga localitatile Tijuana (nord-vestul Mexicului) si San Ysidro (California), trecand pe sub aeroportul din acest oras.

Intrarea tunelului "a fost descoperita dupa ce autoritatile americane ne-au informat de descoperirea" celeilalte extremitati, a precizat Ricardo Garduno, directorul politiei municipale din Tijuana.

In tunel au fost gasite si trei tone de marijuana.

La circa 100 de metri de intrarea mexicana a tunelului, se poate vedea sediul politiei federale, o baza a armatei aerului si biroul vamal, in timp ce biroul procurorului insarcinat cu lupta impotriva vanzarii de droguri este instalat la cateva minute de mers pe jos.

Un politist care a intrat in tunel a spus ca este vorba de unul dintre cele mai "tehnologizate" tuneluri descoperite la Tijuana, sapat la o adancime de 15 metri, cu lifturi, sistem de iluminare si "carucioare metalice pentru transportatea pachetelor de marijuana".

In data de 16 noiembrie, un alt tunel a fost descoperit tot la Tijuana, continand mai multe tone de droguri. Potrivit anchetatorilor, era utilizat de cartelul Sinaloa.

Peste 150 de tuneluri clandestine au fost descoperite incepand cu 1999 la frontiera dintre Mexic si Statele Unite.