Politia din Zimbabwe a arestat trei femei acuzate ca ar fi violat cel putin un barbat, acestea fiind primele arestari dupa aproape un an de zile de suspiciuni referitoare la grupuri de femei care comit agresiuni sexuale, in intreaga tara, cu scopul de a colecta sperma si a o folosi in anumite ritualuri de imbogatire si succes in afaceri, relateaza BBC.

Cele trei urmeaza sa fie audiate la un tribunal din Harare.

Una dintre victime, care si-a dorit sa ramana anonim, a povestit in luna iulie la televiziunea nationala ca facea autostopul si cele trei femei s-au oferit sa il ia cu masina, insa apoi l-au drogat si l-au obligat sa intretina relatii sexuale cu fiecare dintre ele.

"Una dintre femei mi-a aruncat apa pe fata si m-au injectat ceva care m-a facut sa am o dorinta sexuala foarte puternica. Au oprit masina si m-au obligat sa fac sex cu fiecare dintre ele, cu prezervativ. Cand au terminat m-au lasat in tufisuri, complet dezbracat. Cativa oameni m-au ajutat sunand la politie, care m-a dus la spital, pentru a ma trata de efectele drogului," a povestit el.

Femeile vor raspunde la 17 capete de acuzare de asalt indecent grav, pentru ca legea din Zimbabwe nu recunoaste actul de viol comis de o femeie asupra unui barbat. Cele trei au fost retinute la inceputul lunii in centrul orasului Gweru, dupa ce politistii au gasit 31 de prezervative folosite in masina cu care calatoreau.

Acestea neaga acuzatiile si sustin ca sunt prostituate si ca au fost prea ocupate sa arunce prezervativele. Insa dupa ce au fost eliberate pe cautiune, au fost amenintate de mai multi oameni si au fost nevoite sa ramana in casa.

Purtatorul de cuvant al politiei a declarat ca autoritatile suspecteaza existenta unei retele de astfel de femei care opereaza in toata tara.

"Am primit informatii din tara, din diferite orase, se intampla pe soselele principale. Inca nu am putut afla motivul pentru care se intampla. Am auzit speculatii cum ca ar fi legate de anumite ritualuri", a spus el, facand apel la martori sa iasa si sa povesteasca.

Potrivit zvonurilor, sperma ar fi folosita in ritualuri de succes in afaceri, dar exista si suspiciuni ca aceasta ar fi dusa in afara tarii, pentru a fi vanduta.

Desi primele cazuri de barbati care sustineau ca au fost violati au fost intampinate cu scepticism de populatie, mai multi barbati au inceput sa trateze acum problema cu seriozitate.

"Cand ma deplasez acum folosesc doar autobuze, unde oamenii calatoresc in numere mai mari, nu ma urc in masini, mai ales daca sunt femei inauntru", a spus un barbat.

Politia nu a dat publicitatii un numar pentru cazurile de care au luat cunostinta. Un consilier care lucreaza cu trei barbati ce sustin ca au fost violati considera ca sunt mai multi care nu vor sa admita ca au fost abuzati, pentru a nu se considera ca nu sunt "suficient de barbati".