Televiziunea rusa REN TV a anuntat joi ca a concediat-o pe prezentatoarea de stiri care, pronuntand numele presedintelui american Barack Obama, a ridicat degetul mijlociu de la mana stanga, intr-o transmisiune in direct, relateaza AFP.

Un gest controversatFoto: Captura YouTube

Tatiana Limanova a facut acest gest in 14 noiembrie, in timp ce prezenta un text despre participarea lui Obama la summitul Asia-Pacific (APEC), in statul sau natal, Hawaï.

Presedintele rus "Dmitri Medvedev a preluat astazi presedintia Forumului de cooperare economica Asia-Pacific", spunea aceasta. "Aceasta functie a revenit inainte presedintelui american Barack Obama", a continuat ziarista, ridicand brusc degetul mijlociu de la mana stanga, in fata camarei.

Secventa a fost stearsa de pe site-ul REN-TV, care a cerut retragerea sa si de pe site-urile care gazduiesc inregistrari video.

Televiziunea a explicat joi, intr-un comunicat, ca ziarista a adresat aceasta insulta echipei de cameramani, nestiind ca este in direct.

REN-TV "considera drept o violare grava a regulilor de disciplina si o lipsa de profesionalism" gestul acesteia, precizeaza televiziunea rusa.