Sistemul de aparare aerospatiala al Rusiei, a carui implementare va fi definitivata in decembrie 2011, va fi capabil sa intercepteze toate rachetele, inclusiv cele hipersonice, a declarat marti ministrul rus al Apararii, Anatoli Serdiukov, citat de agentia de stat RIA Novosti.

"Integrarea sistemelor va permite interceptarea tuturor tintelor, inclusiv a celor care se deplaseaza cu viteze hipersonice, fie ca se afla in aer sau in spatiu", a precizat acesta.

El a reamintit ca infiintarea trupelor de aparare aerospatiala va fi definitivata la 1 decembrie 2011.

"Ele vor reuni eforturile si capacitatile sistemelor de aparare antiaeriana, de alerta in privita atacurilor cu rachete si de control al spatiului", a adaugat Serdiukov.

Armata terestra americana a efectuat joia trecuta cu succes un prim zbor de testare a unei bombe supersonice manevrabile, care va fi capabila, in final, sa ofere Statelor Unite capacitatea de a lovi orice tinta din lume in maxim o ora, a anuntat Pentagonul, citat de AFP.

Lansata de o racheta din Hawaii, la ora 11.30 GMT, dispozitivul a planat in paturile inalte ale atmosferei, deasupra Pacificului, cu o viteza supersonica, inainte de a atinge atolul Kwajalein din insulele Marshall, precizeaza Pentagonul intr-un comunicat.