Guvernului egiptean si-a inaintat duminica demisia Consiliul Suprem al Fortelor Armate, pe fondul protestelor din weekend din piata Tahrir, informeaza Al Jazeera citata de Reuters.

UPDATE: Potrivit unor surse militare, Consiliului Suprem al Fortelor Armate va accepta demisia de indata ce ajunge la un acord cu privire la un nou prim-ministru.

Surse din cabinet au anuntat ca guvernul egiptean si-a inaintat demisia duminica. "Luand in considerare circumstantele dificile prin care trece tara in perioada actuala, guvernul isi va indeplini datoriile pana cand va fi luata o decizie in ceea ce priveste demisia", a anuntat luni purtatorul de cuvant al cabinetului egiptean Mohamed Hegazy, inainte ca armata sa anunte decizia.

Ciocnirile violente din Piata Tahrir intre politisti si manifestanti au inceput sambata, la o zi dupa demonstratia condusa de Fratia Musulmana si de Miscarile Salafiste la care au participat zeci de mii de egipteni. Demonstratia s-a tinut impotriva conducerii actuale a staului care doreste sa pastreze in noua constitutie privilegiile militarilor. Conducerea militara a Egiptului a promis predarea puterii in mainile civililor dupa alegerea unui nou presedinte.

Confruntarile violente au continuat duminica, ridicand la 15 numarul deceselor in doua zile de violente. In noaptea de duminica spre luni, mii de egipteni au ocupat piata Tahrir din Cairo, in timp ce confruntari violente au continuat pe strazile adiacente pietei centrale, locul revoltei care l-a inlaturat de la putere pe presedintele Mubarak in februarie. Proteste au avut loc si la Alexandria, Ismailia, Suez, Qena si Assiut. Primii morti ai acestui nou val de violente s-au inregistrat sambata la Alexandria si Cairo.

Stirea se actualizeaza

Citeste si: