Herman Cain, unul dintre favoritii la investitura republicana pentru Casa Alba, a gafat din nou, incercad sa explice balbaiala de la inceputul saptamanii asupra unui subiect de politica externa, Libia. Acum, a lasat sa se inteleaga ca talibanii fac parte din noul guvern de la Tripoli, relateaza AFP.

Herman CainFoto: Reuters

In timpul unei conferinte de presa sustinute in Florida, Herman Cain a incercat sa justifice raspunsul pe care l-a oferit la inceputul acestei saptamani, cand a fost intrebat daca este de acord cu politica adoptata de Barack Obama in ceea ce priveste criza libiana, afirmand ca la acel moment era "un pic obosit".

Luni, Cain a parut extrem de confuz cand a fost intrebat ce crede despre politica americana privind Libia pentru ca - dupa o lunga pauza - sa afirme ca "toate informatiile i se invart in cap".

Vineri, Cain a incercat sa se justifice precizand ca intrebarea reporterului era prea generala, astfel incat a incercat sa ofere din nou raspunsul, dar gafand si mai mult:

"Daca sunt de acord sa iau apararea opozitiei? Daca sunt de acord ca Gaddafi trebuia sa plece? Daca sunt de acord asupra faptului ca, acum, avem o tara unde talibanii si al-Qaeda vor face parte din guvern?", s-a intrebat el, pe un ton declamator.

Incapacitatea lui Herman Cain de a raspunde la o intrebare elementara de actualitate a stupefiat numerosi experti.

Herman Cain, unul dintre favoritii miscarii conservatoare Tea Party, se confrunta si cu mai multe acuzatii de hartuire sexuala.