De cand presa internationala a gasit pe Google Earth fotografii cu linii misterioase din desertul Gobi, teoriile conspirationiste abunda si scenariile fanteziste variaza, de la o baza chineza de spionaj pana la ceva legat de extraterestrii. Nimic nu este confirmat oficial, iar scepticii spun ca se exagereaza mult pentru mai nimic, insa cert e ca subiectul a infierbantat mintile multora.

Liniile din desertul GobiFoto: Google Maps

Linii ciudate dar destul de neclare au fost gasite in fotografiile de pe Google Earth facute in departatul desert Gobi. O grila rectangulara de sub 2 kmp cuprinde o serie de linii care seamana cu strazile unui oras.

Unii spun ca in imagini pot fi deslusite cladiri, dar si vehicule carbonizate, iar Wired citeaza un expert CIA care spune ca satelitii care fac poze pentru Google Maps au fost special directionati sa ia multe imagini detaliate din acea zona unde China are multe instalatii militare.

Se pare ca imaginile sunt foarte apropiate de zona unde China isi dezvolta programul nuclear, astfel ca fanii teoriilor fanteziste spun ca s-ar putea ca ele sa ascunda secrete legate de viata extraterestra pe care statul chinez vrea sa le pastreze cu strictete.

Scepticii spun insa ca imaginile sunt neclare si nu ar contine nimic iesit din comun, o teorie vehiculata fiind si cea conform careia un hacker ar fi postat pe Google Earth aceste imagini pentru a induce lumea in eroare.