Autoritatile din Bahrain au anuntat sambata ca o celula terorista ce planuia atacarea Ministerului de Interne, ambasada saudita si o sosea ce leaga insula de Arabia Saudita a fost destructurata, iar membrii ei au fost arestati, transmite Reuters. Potrivit agentiei de stat BNA, care a citat un purtator de cuvant al guvernului, patru cetateni din Bahrain au fost arestati in Qatar dupa ce sosisera din Arabia Saudita.

Cei patru suspecti teroristi aveau asupra lor documente si un computer ce continea detalii despre tinte vitale.

"Autoritatile qatareze din domeniul securitatii i-au interogat pe suspecti, iar ancheta din Qatar a dezvaluit ca acestia parasisera in mod ilegal Bahrainul, dupa ce au fost sfatuiti de altii sa mearga in Iran, trecand prin Qatar si Siria, pentru a infiinta un grup care sa desfasoare operatiuni teroriste armate in Bahrain impotriva unor institutii si persoane importante", a transmis BNA.

"Anchetele de pana acum au confirmat ca suspectii vizau Soseaua Regele Fahd, cladirea Ministerului de Interne, ambasada Arabiei Saudite si persoane individuale", a afirmat sursa.

BNA a precizat ca cei patru suspecti aveau asupra loc o suma neprecizata de bani in valuta straina, inclusiv in dolari americani, si aveau zboruri rezervate spre Siria.

Cei patru ar fi oferit informatii in legatura cu un al cincilea suspect, care a fost arestat in Bahrain.

La inceputul acestui an, regatul Bahrain a fost scena unor manifestatii violente. Protestele au inceput la mijlocul lunii februarie, cand oamenii au iesit pe strazile din Manama pentu a cere reforme si introducerea unei monarhii constitutionale. In martie, circa o mie de soldati sauditi au intrat in Bahrain, pentru a proteja cladirile si instalatiile guvernamentale in contextul confruntarilor violentedintre fortele de securitate si majoritatea siita.

In anii precedenti s-au inregistrat proteste ale majoritatii siite, care i-au acuzat pe liderii suniti ca nu se preocupa de discriminare, somaj si coruptie.

Flota a cincea americana isi are cartierul general in Bahrain.