Un elicopter care-l transporta pe ministrul mexican de Interne Francisco Blake s-a prabusit vineri, a anuntat presa mexicana, citata de Reuters. Blake (45 de ani) calatorea intre Mexico City si statul Morelos, aflat in sud. Televiziunea mexicana a anuntat ca nu exista supravietuitori in urma prabusirii aparatului de zbor. Un purtator de cuvant al guvernului a confirmat ulterior ca Blake si alte cinci persoane au murit.

Tragedie in MexicFoto: Reuters

Nu se stie deocamdata care este cauza prabusirii elicopterului.

Blake era unul dintre principalii artizani ai razboiului impotriva contrabandistilor de droguri din Mexic. El a preluat functia de ministru in iulie 2010, fiind un membru cheie al echipei de securitate nationala a presedintelui Calderon.

Incepand din 2006, de cand presedintele Felipe Calderon a trimis armata si politia federala sa se lupte cu cartelurile, peste 41.000 de persoane au murit in Mexic in confruntarile legate de traficul de droguri.

Blake este al doilea ministru de interne din mandatul lui Calderon mort intr-un incident aviatic. In noiembrie 2008, ministrul Juan Camilo Mourino si alte cateva persoane au murit dupa ce avionul de mici dimenisuni in care se aflau s-a prabusit in apropierea unui bulevard din Mexico City.