Piramida lui Keops, cea mai mare din Egipt, va fi inchisa vineri, din cauza zvonurilor legate de serbarile ezoterice ocazionate de 11/11/11, o aliniere foarte apreciata de adeptii numerologiei, a anuntat joi Consiliul suprem pentru antichitati (CSA), citat de AFP.

Aceasta decizie a fost adoptata "dupa numeroase presiuni" ale internautilor care vorbeau despre serbari cu caracter ezoteric "prevazute in 11 noiembrie 2011 in incinta piramidei", a declarat Atef Abou Zahab, director la acest consiliu.

Motivul oficial precizat de CSA a fost ncesitatea unor lucrari de intretinere, dupa numarul mare de turisti din perioada sarbatorii musulmane Aid el-Adha.

Situat pe platoul Gizeh, in apropierea capitalei egiptene, mormantul faraonului Keops, vechi de peste 4.500 de ani, este una dinte cele sapte minuni ale lumii antice si singura care exista si astazi.

Pentru adeptii ezoterismului, alinierea numerica rara care va avea loc vineri 11 noiembrie 2011, la ora 11,11 ar putea permite observarea unor evenimente iesite din comun.

Mai multe pagini consacrate acestei date au aparut deja pe Facebook.

Unii oameni considera ca numarul 11 are puteri paranormale care ofera un canal de comunicare cu subconstientul, altii vad un caracter mistic in acest numar, legat de catastrofe, precum atacurile din 11 septembrie 2001 din Statele Unite.