​Un nou scandal ameninta gigantul media detinut de Robert Murdoch, dupa ce mai multe surse au declarat ca un jurnalist al publicatiei The Sun a fost arestat pentru ca ar fi mituit politisti, transmite Reuters.

Politia, care s-a ocupat de investigarea cazului de interceptari ilegale in care a fost implicat tabloidul News of the World, spune ca a arestat un barbat in varsta de 48 de ani, care ar avea legaturi cu mituirea politiei. Un purtator de cuvant al companiei britanice News Corp a confirmat, de altfel, ca un angajat a fost arestat.

Potrivit unor surse din interiorul companiei, Jamie Pyatt este reporter special al tabloidului The Sun. In 2002, jurnalistul s-a ocupat de cazul de rapire si ucidere a unei scolarite britanice, Milly Dowler, un caz cu rol-cheie in scandalul de piraterie din acest an.

Compania News Corp si-a sustinut nevinovatia, motivand ca scandalul interceptarilor a fost provocat de un reporter "rebel", in parte din cauza dezvaluirilor potrivit carora el ar fi patruns in telefonul disparutei Dowler si i-ar fi sters mesajele. Astfel, reporterul a dat false sperante familiei lui Dowler si ca ea ar fi inca in viata.

Stirile despre arestarea reporterului The Sun vor fi inca o lovitura de imagine pentru grupul News Corp, care a sustinut in mod constant ca practicile ilegale precum patrunderea in mesajele telefoanelor sau mituirea politistilor erau complet interzise in cadrul News of the World.

Scandalul i-a infuriat, de altfel, pe actionarii minoritari ai News Corp si a dus la demisia unor ofiteri de politie britanici de top.

Consultantul mass-media Steve Hewlett precizeaza insa ca reporterul The Sun este acuzat de mituirea politiei si nu interceptarea ilegala a telefoanelor, mai ales ca unii jurnalisti ar argumenta ca mituirea politiei ar putea fi acceptata in anumite cazuri, acolo unde exista un interes public major.

Reporterul The Sun este cel care a facut publice, de asemnea, povestile cu Printul Harry imbracat in uniforma nazista la o petrecere pompoasa.

Noul scandal vine intr-un moment in care News Corp incearca sa scape de imaginea patata in urma scandalului de piraterie, prin acte de caritate si concedieri de personal.