Kremlinul i-a trimis presedintelui SUA, Barack Obama, invitatia de a vizita oficial Rusia in prima jumatate a lunii decembrie. O luna este un termen foarte scurt pentru pregatirea unei astfel de vizite, care ar putea deveni, in caz de realizare, doar un nou moment bifat in bilant pentru presedintele Dmitri Medvedev, scrie Gazeta.ru. „Invitatia a fost trimisa pentru ziua de 13 decembrie. Ramane de vazut daca graficul de lucru al presedintelui Obama ii va permite sa dea curs invitatiei. In ultima instanta, pentru americani mai importanta este acum situatia interna, iar o asemenea deplasare nu are darul de a aduce puncte in plus cotei de popularitate”, au comentat surse de la Kremlin, cu aluzie la alegerile prezidentiale din SUA de la sfarsitul anului 2012.

„Foarte ciudat. De fapt, lipseste ordinea de zi, nu inteleg despre ce ar putea discuta”, a reactionat analistul Aleksei Bogaturov. "Vizita unui presedinte american la numai o saptamana dupa parlamentarele din Rusia este ceva lipsit de logica", a estimat el.

Medvedev si Obama se vor mai intalni in viitorul apropiat de doua ori – la summitul G20 de la Cannes de joi si vineri, precum si la forumul ATEC din 12 noiembrie, care se va desfasura in Honolulu.